Energi og kosttilskud – hvad skal jeg vælge hvornår?

Energi og kosttilskud professionelle cykelryttere

Energi og kosttilskud – hvad skal jeg vælge hvornår?

Energi og kosttilskud har en afgørende indvirkning på ens præstationsevne og resultater i forbindelse med cykling og sport generelt. Men hvilke energiprodukter skal man vælge? Der er rigtigt mange ting at tage stilling til. Du stiller nok dig selv spørgsmål som hvilken type energi passer til hvilke situationer? Hvad skal jeg tage før, under og efter træning? Er vejen frem elektrolyt tabletter, energidrik, gel, bar noget helt femte eller en kombination? Alt dette og mere til får du svar på i dette spændende cykel indlæg om energiindtagelse.

Energi før træning – få styr på energiniveauet

Det er vigtigt at fylde energidepoterne før du skal ud at træne. Du skal både sørge for at din blodsukkerbalance befinder sig på et optimalt niveau, og for at dit energiniveau er tilpas højt. Dette gælder uanset om du skal ud at dyrke triathlon, cykling eller i fitness. Vi anbefaler derfor at man altid træner i forbindelse med, at man har spist et par timer forinden. Det er vigtigt at tage højde for fordøjelsen, og at sørge for det måltid man har indtaget hverken er for tungt eller for let. Det kan være en god idé at indtage noget som er let at fordøje, men samtidigt giver energi over længere tid. Ved at spise det rigtige mad (eksempelvis en god portion havregryn til morgenmad eller pasta til aftensmad) kan man være sikret, at man har energi nok til at træne i timerne der følger.

Hvis man ikke har haft tid til at spise inden træning eller oplever at man har problemer med fordøjelsen i forbindelse med træning, så kan vi varmt anbefale et mindre men energifyldt måltid som en banan op til træningsturen. Det er vigtigt at huske energiprodukter er kosttilskud – de skal derfor kombineres med en almindelig sund og varieret kost. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig naturligt at man ikke altid kan time sine træninger efter måltider, og at man ikke altid har hverken tid eller penge til at lave større måltider. Det er især her energiprodukter kan være fordelagtige. Det er ligeledes yderst gode når det kommer til at vedligeholde energiniveauet under træningen. Dette skyldes at de findes i mange forskellige varianter til mange forskellige formål, og at de fleste energiprodukter er nemme at have med langs på turen. Det er altså både nemt, smart og billigt – en kombination enhver atlet og især cyklist må elske.

Vi anbefaler at man inden træning, hvis man vælger at tage udgangspunkt i energiprodukter, vælger at spise energibarer eller at drikke energidrik. Dette skyldes at de har et fornuftigt indhold af kulhydrater samtidigt med at de fordøjes let. Det er vigtigt, at man vælger et ordentligt mærke og at man kender til det produkt man prøver hvis det er i forbindelse med konkurrence eller andet, så man ikke risikerer utilpashed eller lignende. Vi kan varmt anbefale høj kvalitets produkter som High5 og 32Gi der har stor fokus på variation, sunde råvarer og ekskludering af tilsætningsstoffer. Begge mærker tester alle deres produkter nøje i forbindelse med atleter verden over, og leverer derfor virkelig varen når det kommer til energi.

I forbindelse med træning i de lidt varmere klimaer, så er det altid en rigtig god idé at overveje en energidrik inden træning fyldt med elektrolytter eller zero tabletter.

Energi efter træning – restitution og resultater

Når du har været ude at træne, så er det vigtigt at få opfyldt dine tomme energidepoter efterfølgende. I forbindelse med intensiv træning nedbrydes musklerne, og de har brug for din hjælp i form af kost til at genopbygges. Især protein er en stor faktor når det kommer til dannelsen og genopbygningen af proteiner. Vi anbefaler derfor at man i løbet af dagen (gerne efter træning, men det behøver ikke at være inden for 30 minutter af træning) indtager tilpas med protein. Mængden af protein afhænger af ens individuelle mål og hvordan man træner. High5 og 32Gi tager udgangspunkt specielt i cykelryttere og triatleter, og du kan derfor som en god hovedregel følge mængden i deres produkter. Er du derimod interesseret i at opbygge muskelmasse, så bør du indtage omkring 1.5-2g protein pr kilo du vejer. Her kan man også sagtens vælge High5 og 32Gi, men ellers så er det lidt mere fitness fokuserede PurePower også et fantastisk valg.

En proteindrik baseret på proteinpulver og/eller en lækker proteinbar kan være en god måde at sætte gang i restitutionen. Har man mulighed for at lave mad, så gælder det samme selvfølgelig alle proteinbaserede måltider. Dette kan eksempelvis være æg, mælk og kød. Det smarte ved at vælge at supplere sin kost med proteindrikke er, at de indeholder store mængder af den bedste proteintype (valle) og at de er meget koncentrerede. Hermed er man sikker på at man indtager nok protein dagligt, som ellers kan være en udfordring for nogle. Det er ligeledes en god måde at spare penge på, da langt de fleste produkter som indeholder store mængder protein er lidt dyrere. Proteintilskud indeholder i langt de fleste tilfælde også essentielle aminosyrere.

En proteinbar er ligesom en proteindrik et godt kosttilskud. Her får man samme gode mængde høj kvalitets protein og aminosyrer samtidigt med at man sparer penge. Fordelen ved proteinbar kontra proteindrik er, at den er nemmere at have med på farten, og at den ikke smager dårligt når den har ligget i lidt tid. Afhængigt af hvilken proteinbar man vælger, så kan man opleve at det kan være lidt hårdt ved fordøjelsen i de kommende timer. Derfor kan det være en fordel at vælge almindelig kost eller proteindrikke op til træning, og i stedet supplere med proteinbars i løbet af dagen som små mellemmåltider.

De bedste energiprodukter

De bedste energiprodukter er for mange individuelle. Kroppen er vanedannende, og vi har alle en type der passer bedre for os. Når det så er sagt, så er det dog vigtigt, at man får valgt et mærke der er optimalt på sigt. Mange energiproducenter anvender eksempelvis unødvendige tilsætningsstoffer og unaturlige råvarer. Du kan også være udsat for en manglende variation eller en dårlig energisammensætning. Konsekvenserne kan være mange og kan påvirke dit helbred og især dine præstationer på sigt. På Daniabikes.com tester vi alle de energiprodukter vi forhandler i vort sortiment nøje. Ikke nok med at vi vælger de førende producenter af energi, så vil vi også sikre os, at vi selv mener vi kan stå inde for dem. Derfor køber vi altså ikke bare alt i High5, 32Gi, PurePower, og de andre energimærker uden selv at have efterprøvet det. På den måde er vi sikre på, at du får de bedste tilskud og at vi 100% kan stå inde for den vejledning vi giver.

Hvilken energiproducent anbefaler Dania Bikes så? Vi har erfaret at vi alle er forskellige, og der er forskellige mærker som er gode til forskellige forhold. Netop derfor har vi valgt at forhandle ikke bare en men hele tre førende energimærker. Efter at have afprøvet og sorteret nøje i udvalget, mener vi nu at vi har det bedste fra alle tre verdener. På den baggrund kan vi altså tilbyde en sund og varieret mængde energi for alt og alle. Mærkerne er således: de verdenskendte og prisvindende High5 energiprodukter, de altid sunde og naturlige 32Gi energiprodukter, og sidst men ikke mindst, mange af danskernes favorit, PurePower!

Hvorfor vælge energi fra High5?

High5 energi er blandt det førende og mest anerkendte på cykel- og triathlon markedet i dag. De repræsenteres flittigt til stævner verden over, og professionelle såvel som motionister er ikke bange for at rose det til skyerne. Der er rigtigt mange grunde til at vælge High5 energi, og vi vil ikke komme ind på dem alle nu, men dække de mest basale.

High5 energi

  • 1. Fordi det netop er tilgængeligt ved så mange forskellige stævner. Ved at vælge High5 energi til hverdag sikrer du på den måde, at du kan indtage den energi der er til rådighed ved stævner uden at du skal være nervøs for at blive udsat for noget nyt under konkurrence.
  • 2. Fordi det er afprøvet over en længere årerække og derfor er blevet testet og udviklet igen og igen. Det er ligeledes 100% dopingtestet og godkendt ved alle stævner.
  • 3. Fordi det er et hurtigtvirkende og yderst effektivt energiprodukt. Det er ligeledes tilgængeligt i mange forskellige varianter og til mange forskellige formål, hvilket gør det optimalt til brug under forskellige vilkår.

Hvorfor vælge energi fra 32Gi?

32Gi energi er et lidt anderledes tiltag til energiverdenen. De går op i den enkelte persons helbred, og bygger på en vision om at den sunde atlet må præstere bedre på sigt, da han kommer undre bedre vilkår og dermed kan træne hårdere. 32Gi er især anerkendt af triatleter, og ser stadigt stor vækst herhjemme såvel som i udlandet. Lad os kigge på de største fordele.

32Gi energi

  • 1. 32Gi anvender ingen tilsætningsstoffer i deres produkter. Dette kan for mange betyde en sundere hverdag og kan bestemt være en fordel langsigtet.
  • 2. 32Gi har et meget lavt glykemisk indeks, og er i skrivende stund det lavest muligt på et energiprodukt i denne kaliber.
  • 3. 32Gi har et mere jævnt blodsukkerniveau end de fleste energiprodukter. Hermed kan man holde et stabilt niveau igennem sin træning- og konkurrence, og slipper for de pludselig skud og dyk i energi.

Hvorfor vælge energi fra PurePower?

PurePower er energiproduktet som bare virker, men som ikke føles som et energiprodukt. Hvorfor siger vi så det? Ja, det skal vi fortælle dig.

PurePower energi

  • 1. PurePower tilbyder en række unikke og anderledes smagsvarianter. Du får bl.a. energiprodukter med smagen af vandmelon, hyldebolst og cola.
  • 2. PurePower er udviklet i samarbejde med kokke, og virker langt mere som et almindeligt måltid end det gør som energi. Smagen er i top, smagsvarianterne er mange og en enkelt bar føles som et helt måltid.
  • 3. PurePower er især kanon til lange ture netop på grund af denne kombination af gode smage og gode råvarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *