Hvilke cykelbukser er bedst? Lær om typer af bukser til cykling

Hvilke cykelbukser er bedst?

Hvilke cykelbukser er bedst? Lær om typer af bukser til cykling

Hvilke cykelbukser er bedst? Det kan for mange godt være noget forvirrende at forstå sig på. I dette blogindlæg vil vi bl.a. komme ind på hvordan du får mest for dine penge, hvad du skal se på når du skal købe nye cykelbukser og de mange forskellige muligheder.

En af de første ting du skal vide er, at når det kommer til cykelbukser så hænger pris og kvalitet i særdeleshed sammen. Dette er selvfølgelig oftest tilfældet, men det er virkeligt noget du vil bemærke her.

De cykelbukser du ender med at købe kommer til at afhænge af en kombination af budget, hvor langt du skal cykle og hvor vigtig komforten er for dig som person. Det kan i rigtigt mange tilfælde specielt for cyklister der cykler længere ture være det værd at investere i nogle cykelbukser, som har ordentligt og kvalitetsrige indlæg og puder.

Hvilke cykelbukser er bedst? Vi ser på:

 • Introduktion til valg af cykelbukser.
 • Pasform, funktion og hvad du skal gå efter.
 • Cykelbukser specielt til herre.
 • Cykelbukser specielt til damer.
 • Gode cykelbukser til en god pris.
 • Hvilke cykelbukser skal jeg købe?

Valg af cykelbukser – introduktion

For at gøre det nemt at vælge de rette cykelbukser for dig, så skal vi starte med at skabe et overblik og have en forforståelse af bl.a. pris og funktionsforskelle.

Først kigger vi på de forskellige prisniveauer. Cykelbukser kan fås lige fra 300 kroner og op til omkring 3000 kroner. Forskellen i kvalitet er stor, og handler ikke bare om mærke og udseende, men i særdeleshed også om holdbarhed og komfort.

De helt billige cykelbukser vil oftest have dårligre indlæg, ikke holde så længe og i det hele taget være mindre komfortable at anvende. Du vil ligeledes opleve at pasformen ikke er den samme, som på de lidt dyrere modeller, hvor teknologien og de forskellige muligheder virkelig tilpasser sig den individuelle cykelrytter.

Afhængigt af hvor langt man cykler og under hvilke forhold, så vil man herefter kunne mærke store komfortforskelle i takt med at prisniveauet stiger. Der er dog for mange nogle gode alternativer til de allerdyreste modeller, som vi vil komme ind på senere.

Nu vi kender til de forskellige prisniveauer, så vil vi kigge på de forskellige typer af cykelbukser. Det er nemlig sådan, at der findes cykelbukser til de individuelle discipliner, ligesom der findes mange forskellige mærker og modeller.

De bedste cykelbukser 

Assos cykelbukser

Toppen af poppen inden for cykelbukser er for mange – helt indiskutabelt – schweiziske Assos, som leverer fænomenal komfort. Assos repræsenteres aktivt af førende cykelryttere verden over, både under træning, og til diverse løb og konkurrencer.

-33%
Original price was: 1.199,00 kr..Current price is: 798,00 kr..

Specialized cykelbukser

Herefter bliver det lidt mere tricky og buddene på gode cykelbukser mange. Hos Dania Bikes har vi testet langt de fleste mærker, og vi er specielt glade for Specialized. Specialized cykelbukser tager udgangspunkt i Body Geometry konceptet, og er ligeledes repræsenteret godt på verdensplan.

Craft cykelbukser

svenske Craft blander sig ligeledes på markedet af de bedste cykelbukser. En af de mange fordele ved at vælge Craft er, at deres modeller er special-syet og at man hermed får nogle helt specielle puder der ekstra komfort.

Ordentlige cykelbukser er vigtige

OBS: Cykling kan være en rigtig dyr sport at fordybe sig i. For mange, så kan det være svært at finde ud af hvor man bedst kan spare. Cykelbukser vil oftest ikke være det rigtige valg – specielt hvis man cykler ofte og længere ture.

Når du cykler, så tilbringer du hovedparten dine timer siddende på din cykel, og det er her dine cykelbukser er afgørende. Det forkerte stof og den forkerte pude vil i mange tilfælde resultere i mangel på komfort og i mange tilfælde også siddesår. Dog er der andre faktorer der kan spille ind på at du får siddesår. Såsom position på cyklen, et af vores Body Geometry fit ville kunne øge den komfort og gøre dine trænings ture mere behagelig. Derudover vil valg af forkert saddel ligeledes kunne ødelægge komforten fordi det er kontakten og niveauet af friktion mellem sadel og puden og puden og din hud der afgøre om du sidder godt. Valg af korrekt saddel er noget vi vil komme ind på, på bloggen senere. En ting der kan forbygge udviklingen af siddesår af brugen af buksefedt. 

Nye cykelbukser – det skal du være opmærksom på

Du skal have dig et par nye cykelbukser, så langt så godt. Men hvad skal du være opmærksom på? Kig efter:

 • Størrelse og pasform.
 • Materiale, pude, seler.
 • Komfort og ventilation.
 • Mærke og buksetype.

Cykelbukser – størrelse og pasform

Det første du skal kigge på når du skal vælge nye cykelbukser er størrelsen og pasformen. Denne del er individuel og afhænger af din størrelse, vægt og kropsbygning. Sørg for at vælge de rigtige størrelser og så vidt muligt, så prøv gerne dine cykelbukser på så pasformen ligeledes stemmer overens med dig som individ. Det er nemlig sådan at vi alle er bygget anderledes, og de førende producenter tager højde for dette ved at lave en række forskellige modeller.

Cykelbukser – materiale, pude og seler

Der findes mange forskellige cykelbukser. De fås med og uden seler, helt lange, som knickers og som ganske almindelige korte cykelshorts. Valget er dit og afhænger især af hvilke vejrforhold du skal cykle i. Materialevalg er ligeledes en vigtig faktor at overveje, da du skal kunne ånde og svede i dine bukser ligesom at de skal være rare at have på og sidde på.

Cykelbukser – komfort og ventilation

Det er vigtigt at dine cykelbukser er komfortable at have på. Langt de fleste cykelbukser fra førende mærker som Assos, Craft og Specialized er her gode bud. Du sikre komforten af dine cykelbukser ved at vælge den rigtige størrelse, ved at sørge for at stoffet er åndbart og giver ventilations muligheder og afslutningsvis ved at kigge på puden og materialet heraf.

Cykelbukser – mærke og buksetype

Dette område har vi langt hen af vejen allerede dækket. Hvis økonomien er på din side og du vil have det bedste af det bedste, så skal du vælge Assos. Disse cykelbukser er absolut førende på markedet, komforten er i top, holdbarheden er god og så er der bare ikke en finger at sætte på pasformen. Hvis du cykler længere ture og stadigvæk ønsker kvalitet, men ikke kan hoste op med mange tusinde til Assos, så er gode bud cykelbukserne fra Craft og Specialized.

Cykelbukser til herre

Cykelbukser til herre er altid at finde i vort sortiment her på Daniabikes.com. Vi har en række forskellige modeller og kvalitetsniveauer afhængigt af dine ønsker og din cykling. Det er vigtigt at gøre op med dig selv hvor langt du skal cykle og under hvilke forhold, så du kan få valgt dig et par cykelbukser der stemmer overens med dette. Cykelbukser til herre er modsat damemodellerne oftest både længere og større.

 

Cykelbukser til damer

På Daniabikes.com bliver du heller ikke snydt for cykelbukser til damer. Vi stræber efter hele tiden at kunne tilbyde det bedste af det bedste for alle og enhver. Når det kommer til cykelbukser til damer, så har vi testet en række forskellige modeller og er på den baggrund kommet frem til en række interessante bud fra Assos, Specialized og Craft. Disse modeller er udviklet specielt efter kvindelige former og er testet nøje således at puden og størrelsen er helt speciel.

Prisvenlige cykelbukser

Hvilke cykelbukser skal jeg købe? Det er et spørgsmål der handler om mange forskellige ting. Hvis økonomi ikke var en variabel, så er det selvfølgelig klart at alle blot ville pege på det bedste og det dyreste fra Assos. I realiteten, så findes der som i så mange andre tilfælde gode alternativer til Assos.

Hvis du er på udkig efter et par prisvenlige cykelbukser, som stadigvæk leverer et højt komfortniveau, så er det du skal kigge hen mod svenske Craft eller amerikanske Specialized.

Hvilke cykelbukser har i?

Hvilke cykelbukser er bedst? Det er forhåbentligt et spørgsmål du selv kan besvare nu. Ligger du alligevel inde med nogle spørgsmål, så er du mere end velkommen til at dele det med os i kommentarfeltet i bunden. Du kan også ringe til os på 40 17 24 72, sende en mail på dania@daniabikes.com eller kigge forbi vores specialbutik i Rødekro.

6 kommentarer til “Hvilke cykelbukser er bedst? Lær om typer af bukser til cykling

 1. Charlie Bruun siger:

  Har läst jeres info om cykelbussen, man kanjoköbe alt på nettet. Jeg har indtil nu ikke kunne finde en manual om hvilken störres Jeg skal köbe. Måske kan i give mig et råd:
  Jeg vejen omkring 85-87 kg
  Måler 95 cmrundt om Hofrén
  Cykler mountainbike
  Har kört d3n korte vasa 33 km
  Skal köre den Lange 90 km 2021
  Träner seriöst medlem 45 -55 km hver weekend + det löser på hverdage.
  Er födt i 47
  Tänker på Crafoord idet Assos nokikke er til en pensionist lön.
  Mvh
  Charlie

 2. Leif Andersen siger:

  Hej
  Jeg skal have nye cykelbukser. Jeg biker indendørs 2-3 gange ugentligt, vejer 125kg og er 186 cm høj. Hvilken størrelse for maksimal komfort?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *