Hvilken cykelholder skal jeg vælge? Lær om de bedste cykelholdere
Danmark er cyklernes land, og vi elsker at cykle fra det ene sted til det andet. Uanset om det er cykling på hobbyplan, konkurrence cykling eller blot som et effektivt transportmiddel til og fra arbejde, så er cyklen populær blandt danskerne. Derfor er det også mange af os, der har brug for en cykelholder til at kunne transportere vores cykler fra tid til anden. Så er det at man ofte kan tænke, hvilken cykelholder skal jeg vælge? Det er en situation vi som cykelbutik har stået i alt for mange gange, og derfor har vi valgt at gøre noget ved det. I den forbindelse har vi testet en helt masse forskellige cykelholdere og cykelstativer på markedet i dag. Her er hvad vi har lært.
Hvorfor anvende en cykelholder?
Hvis man har et anhængertræk på bilen, så er cykelholderen for mange den nemmeste og smarteste løsning til at transportere sine cykler. Det er langt hen af vejen billigt grundet den lange holdbarhed på kvalitets cykelholdere, og så er det med moderne teknologi blevet rigtigt nemt og intuitivt at montere og anvende dem. Har man ikke et anhængertræk, så kan en cykelholder stadigvæk godt være løsningen. Der findes nemlig også modeller specielt til montering på taget af eller på bagklappen af bilen. Den mest gængse og populære type er den som monteres på anhængertrækket, og det er også den vi primært vil beskæftige os med i dagens indlæg. Dette skyldes at det store udvalg af modeller og den store konkurrence har resulteret i, at de absolut skarpeste tilbud og bedste modeller er at finde i denne kategori.
Hvor mange cykler skal du transportere?
Hvis man ønsker at finde den helt rigtige cykelholder, så er det vigtigt at danne sig et overblik inden man søger. En af de ting, som det er vigtigt at kunne besvare er, hvor mange cykler man ønsker at transportere. Prisforskellen på cykelholdere til 1-2 cykler kontra 4-5 cykler er stor, og der er ligeledes ingen grund til at bære rundt på den ekstra store og tunge cykelholder, hvis man aldrig er udsat for at skulle transportere mere end blot et par enkelte cykler. Modsat, så er det naturligvis endnu mere ærgerligt ikke at kunne transportere alle sine cykler, så det handler om at tænke sig om. En af fordelene ved mange af de moderne cykelholdere, som blandt andet dem der fås ved Atera, er at man kan udvide sin cykelholder, så den kan bære flere cykler i fremtiden. Udgaverne til 2 cykler kan altså blive til udgaver med 3, udgaver med 3 cykler til 4 og så videre.
Hvad er forskellen på dyre og billige cykelholdere?
Det er naturligvis et spørgsmål, der er vigtigt at få besvaret inden man skal ud at handle cykelholdere. Som i måske allerede har bemærket, så er prisforskellene på forskellige cykelholdere enorm. For mange kan det derfor være svært at se hvorfor man skal betale flere tusinde for en cykelholder, når der findes (i manges øjne) tilsvarende modeller til billige penge. Når det kommer til valget af cykelholder, så er det vigtigt at vide hvad cykelholderen skal bruges til og under hvilke forhold den kommer. Sandheden er den at der er stor forskel på kvalitet inden for cykelholdere, og selvom prisen og mærket ikke altid er den bedste indikator, så er det i langt de fleste tilfælde det værd at vælge noget anerkendt.
Ved at vælge førende cykelholdere, som dem man får ved Atera, så er man sikret på en række områder. Atera er bl.a. godkendt til kørsel i udlandet, så man ikke kommer i problemer hvis man skal langs på ferie. De er ligeledes udstyret med ordentlige lygter, og så er det spækket med intuitive og smarte funktioner, som for mange kan være rigtigt rare at have. Og så har vi ligeledes oplevet, at de i mange situationer holder bedre end de billigere udgaver.
Den største fordel ved at vælge en ordentlig cykelholder, ligger dog i de funktioner som de tilbyder. Med en Atera cykelholder, så kan man bl.a. montere sin cykel i løbet af bare 20-40 sekunder. Atera cykelholdere passer ligeledes ekstra godt på dine carbon hjul, og du risikerer ikke at ridse eller tabe dine cykler undervejs. Samtidigt så er de godkendt til at bære rigtigt tunge og store cykler, og der findes all-round udgaver som bl.a. må bære alt lige fra elcykler og MTB’s til almindelige hverdagscykler og racercykler.
For at sætte tingene i perspektiv, så har vi her taget lidt fakta fra den testvindende Atera Strada Sport cykelholder:
- Er i test blevet monteret på under 10 sekunder.
- Der er låse inkluderet til alle cykler der kan monteres.
- Cykelholderen har ekstra skånsomhed og cykelbeskyttelse.
- Denne udgave må bære langt de fleste cykler – også elcykler.
- De er ekstra solide og holdbare samt meget robuste.
- Må og kan bære helt op til 68 kg – rigtigt højt for en cykelholder.
- Anvender det smarte momentbespænd til cyklerne.
Så for at opsummere, så er vores erfaring absolut, at det kan være det værd at investere i en ordentlig cykelholder. Når det så er sagt, så findes der kvalitets cykelholdere i mange forskellige prisleje og man behøver naturligvis ikke købe den allerdyreste luksusudgave. De primære forskelle mellem billige cykelholdere, som dem man kan købe i eksempelvis Harald Nyborg, og de af høj kvalitet er følgende:
– Kvaliteten er en helt anden. Ikke nok med, at udgaverne fra de anerkendte mærker (i vores test har vi taget udgangspunkt i Atera Strada Sport 2) ser bedre ud, så er de mere stabile og holdbare.
– De anerkendte modeller er nemmere at samle. Det er betydeligt nemmere at anvende og samle de dyrere modeller. Det kan være rigtigt besværligt at samle mange af de billigere udgaver, og så er på- og afmontering bøvlet sammenlignet. Udover at det er super nemt og at der oftest ikke kræves noget værktøj, så kan mange af de dyrere modeller også klappes sammen.
– Sikkerhedsniveauet er to forskellige verdener. Man kan få billige modeller, som har hjul stropper og andet der holder godt på cyklen. Men de er langt fra lige så skånsomme, som de anerkendte mærker, der oftest bl.a. har momentbespænding og generelt er ekstra skånsomme og hermed giver en større cykelbeskyttelse.
– De anerkendte mærker er mere stabile. Udover forskellen i holdbarhed, så har vi også erfaret at mærker som Atera, er mere stabile og hermed behagelige at transportere samt køre med.
Atera eller Thule – hvilke cykelholdere er bedst?
Skal man vælge Atera eller Thule? Er dette de bedste mærker af cykelholdere? Det kan der selvfølgelig være delte meninger om. Langt de fleste er dog enige om, at Thule med deres mange år på markedet og Atera med deres innovative tilgang til cykelholdere, begge leverer et rigtigt højt kvalitetsniveau til pengene. Når det kommer til at vælge mellem disse to giganter, så er vores absolutte erfaring at Atera er vejen frem. Atera lever langt hen af vejen et produkt, som minder om Thule, men som er blevet videreudviklet. I skemaet neden for kan du se en sammenligning mellem to populære modeller fra henholdsvis Atera og Thule.
Hej
Jeg har lige læst artikel vedr Atera og Thule cykelholder. Vi har lige købt r Kalkhoff El cykler. Så vores thule cykelholder ikke til de nye cykler.
Så vi er på jagt efter en ny cykelholder. Desværre har vi kun kunne se thules cykelholder fysisk.
Jeg har læst din artikel.
Du skriver, at thules ikke er certificeret i Tyskland, men den er vel lovligt at køre med den i Tyskland..?
Er muligt at se Atera Strada Ebike M cykelholder hos jer. Hvad er forskellen denne og Atera Strada Sport 2.
Med venlig hilsen
Lisa Krodal
Hej Lisa, jeg ved ikke om du har fået svar, ellers undskyld det sene svar, Atera er tuv godkendt, dvs. den er med baklys og tågelys, som er en betingelse for at køre lovligt i Tyskland, den har også andre forbedringer som væt op til 66 kg hvis det er den til ebikes og en større stand bredde, håber det er svar nok, ellers skriv venligst mail på dania@daniabikes.com