Valg af klamper og pedaler til alle cykler

Valg af klamper og pedaler

Valg af klamper og pedaler

Valg af klamper

Cykelverdenen er lige så forvirrende som den er spændende. Der findes et hav af muligheder, som alle kommer med deres fordele og ulemper. I dag vil vi kigge på de mest almindelige typer klamper, og hjælpe dig med at danne et overblik over hvilke du skal vælge til hvad.

Inden vi kommer ind på de enkelte valgmuligheder, så kommer vi lige med dagens tip til nybegyndere. Langt de fleste pedaler kommer med et sæt klamper i købet der passer dertil, og cykelsko kommer aldrig med klamper, da der er forskel på monteringshullerne og hermed kompatibiliteten. Og som tommelfingerregel så medfølger også altid både venstre og højre pedal i et køb, ligesom at ca. 99% af alle pedalerne på cykelmarkedet i dag er med standard gevind. Lad os tage et kig på valg af klamper nu da vi har dækket det mest basale.

Man differentierer ofte mellem to typer klamper – nemlig små og store. De små klamper ser man især til MTB brug og kombi pedaler, hvor de store klamper er til landevejssko/racer og spinning. Med henhold til monteringshuller, så findes der i dag primært to typer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *